Skip to content

Servicii stomatologice

Servicii  
Parodontologie
Diagnostic & Tratament

Parodontologia este ramura medicinei dentare ce se ocupă cu profilaxia, diagnosticul şi tratamentul afecţiunilor parodonţiului marginal, în contextul afecţiunilor buco- dentare și sistemice.

      Profilaxia, diagnosticul și tratamentul se referă la:

1. Evidențierea și îndepărtarea factorilor cauzali ai îmbolnăvirilor parodonțiului marginal;
2. Manopere de igienizare, debridare gingivală, tratament antimicrobian
3. Chirurgie parodontală;
4. Restaurare protetică în parodontopatii.

         Bolile parodontale sunt afecțiuni ale gingiei, ale osului alveolar și ale ligamentelor care susțin dintele în alveolă. Ele sunt cauzate în principal de placa bacteriană care determină inflamația parodonțiului marginal, iar ca și factori favorizanți sunt incriminați caria dentară, anomaliile dento-maxilare, parafunctiile, edentația sau factori generali cum ar fi tulburări endocrine, diabetul zaharat, osteoporoza, afecțiuni cardio-vasculare, renale, hepatice, etc.

        In faza incipientă afecțiunea parodontală se numește gingivită, ea fiind reversibilă prin tratament adecvat și menținerea unei igiene dentare riguroase. Netratată evoluția este spre parodontopatie în diverse grade cu mobilitatea și pierderea dinților.

      Tratamentul bolii parodontale este unul complex în funcție de fazele bolii, de la un simplu detartraj pentru îndepărtarea factorului favorizant nr. 1 – tartrul până la intervenții chirurgicale de adiție osoasă și reconstrucția țesuturilor afectate.


       În funcție de stadiul bolii parodontale apreciată clinic și radiologic, tratamentele aplicate în cabinetul nostru sunt:

  • În prima etapă se impune igienizarea completă prin detartraj supra și subgingival și lavaje largi cu soluții antiseptice (clorhexidina);
  • În etapa a doua tratamentul constă în aplicații locale de substanțe antiinflamatoare și antibiotice, intervenții chirurgicale parodontale, tratamente endodontice și de imobilizare a dinților;
  • În etapa a treia când mobilitatea dinților este avansată se recomandă extracția lor și refacerea protetică.

 

PROGRAMARE ONLINE CABINET

  • Date Format: DD slash MM slash YYYY

Lăsați-vă numărul de telefon, vă vom suna